Svenska språket är ett språk med en ordnad struktur och inte någon jävla soppgryta. (Lars Gustafsson)

——-

Politiskt korrekt kultur tillåter deltagarna att låtsas som att de har någon större förståelse av världen, en förhöjd kunskap om livet som gör dem överlägsna den oinvigde. Det är viktigt att förstå detta när en person arbetar med metodiken för politiskt korrekt fanatism. Personen gör det inte för att göra världen till en bättre plats, personen gör det för att må bättre på sin egen plats i världen.

——-

Den nya ekonomin kräver mjuka färdigheter, såsom samarbete, livslångt lärande, ständig innovation och hela spektrumet av entreprenörsförmåga.

——-

Det samhälle som vi får om vi baserar oss på 100 procent förnybar energi, kommer att se väldigt annorlunda ut mot det samhälle vi har idag. Många saker som vi idag tar för givna kommer i en sådan framtid för de allra flesta att vara ouppnåelig lyx.

——-

Kapitalägarnas glupska girighet verkar vara så gränslös att ingenting som kan ge vinst är dem främmande. Vad spelar en katastrof i morgon för roll om jag kan maximera min vinst idag?

——–

Vi lever i ekonomisk, kulturell, politisk och social kris. Vår tid präglas av ett sökande efter fasta punkter och hållbara svar på ibland omöjliga frågor. Vi människor behöver rötter och hemkänsla. (Thomas Nydahl)

——–

Mobiltelefonen har blivit en elektronisk fotboja och ett tveeggat svärd. Den har blivit ett verktyg för att ständigt spä på livet med lågoktanig stimulans, ett led i stimulansens tyranni. Dagens underhållning är oftast så syrefattig att vi aldrig kan få nog. Vi lever våra liv kippandes efter andan. Det är därför vi behöver så många skärmar och detta framkallar ett beroende. Detta är något som är värt att motarbeta. De flesta vet innerst inne att beroendet är osunt, men vi flyter med, en vecka till, ett år till, en livstid till.

——-

Ett samhälles ideologi går inte bara att avläsa i hur vi tolkar verkligheten, utan lika mycket i hur vi drömmer om att kunna fly denna verklighet. (Slavoj Zi´zek)

 

Annonser