Så listigt är livet, att vi för idel indisposition och förströddhet låta det gå oss ur händerna. Alltid var där något som först skulle röjas ur vägen, fejas väck: alltid var det någon annan dag som skulle bli den riktiga och aldrig den närvarande, som ju var en helt simpel vanlig dag…

(Vilhelm Ekelund)

——–

Krigshetsare. Joe Biden och John Kerry skvätter lögner omkring sig. David Cameron spänner överläppen, tar till bröstspända övertoner, tanken fördunklas när frustrationen flödar fritt. Tony Blair, den lille terriern, gläfser med. Tanklöst som vanligt. Eftertanken har aldrig varit någon framträdande egenskap hos Tony Blair.

——–

När det gäller att starta krig är det viktigt att hinna före sanningen.

——–

Ännu ger inte Kay Pollaks publikmässigt framgångsrika film ”Så som i himmelen”, magsura recensenter någon ro. Nu senast i G-P uttrycker  en recensent sin frustration över att en så usel film kunde slå alla tiders publikrekord. Sammanlagt sågs filmen av 1.432.280 personer. När jag själv såg filmen 2004, fick jag vara med om något som jag aldrig upplevt varken förr eller senare. Efter filmens slut reste sig den fulltaliga publiken upp och applåderade filmen de just hade sett.

——–

Sverige har sedan många år tillbaka inte några hädelselagar. Märkligt då att svensk grundskola förmedlar till eleverna att det är straffbart att tala illa om islam. Tydligen antyder man att detta skulle kunna hamna under diskrimineringslagarna. Så länge det finns inflytelserika personer, t ex lärare, som hävdar att islam och muslimer ska särbehandlas, så kommer mångkulturalismen att vara ett problem och vara grogrunden till ökad främlingsfientlighet.

——–

Att skriva för hand ger djupare minnesmärken än att skriva via ett tangentbord. En automatisk process stimulerar inte tanken lika mycket som skrivandet för hand. Det handskrivna är en episodisk process som engagerar det semantiska minnessystemet djupare. När motorisk rörelse, kognition och perception är djupt anslutna och engagerade är det som de rikaste minnesspåren bildas.

(cognitioneducation.me)

———

Klimatdystopisterna borde väl jubla nu när issmältningen på Arktis inte alls går i den rasande takt som befarats. Men de jublar inte, tvärtom verkar de förbannade över att den globala uppvärmningen inte alls sker i den takt som prognosmakarna hoppats på.

Annonser