Dagarna blir kortare, solen värmer inte längre så intensivt. daggen ligger kvar i gräset ännu vid middagstid. Kort sagt, augusti förbereder för hösten.

Augustimorgon

På morgonen är gräset genomvått

i trädgårdsmattan när jag stiger ut.

Än vägrar björkarna att stryka flagg.

Grönt lyser vildvinet på väggen än

och rosen har sin stoltaste minut.

Men gräsets matta är så våt av dagg

att jag blir stående och ser på den

och tänker:- Här har visst augusti gått.

(Caj Lundgren)

——–

Den stora uppenbarelsen kom aldrig. Den stora uppenbarelsen kanske aldrig kommer. I stället fanns de små dagliga miraklen, illuminationer som oväntat lyste upp mörkret. (Wirginia Woolf)

——–

Vilka är vi? Vi finner att vi lever på en obetydlig planet, en enformig stjärna förlorad i en galax undanstoppad i något bortglömt hörn av ett universum där det finns långt fler galaxer än det finns människor. (Carl Sagan)

———

Freuds inflytande på den moderna kulturen har varit djupgående och långvarigt. Men hans arv är skakigt. I den akademiska världen har Freud fallit tillbaka. Praktiskt taget ingen institution i något ämne skulle idag våga använda honom som en trovärdig källa. Som forskningsparadigm är Freuds dogmer mer eller mindre döda.

———

Ju mer jag vet om religion och livet, ju mindre tror jag på idén om att Gud har något med religion att göra. (Bennett Nelson, filosof)

———-

Vad är vårens första ros

mot höstens sista

frosttrotsande aster!

(Diktonius)

Annonser