Gör färdigskurna grönsaker vår kropp mer skada än nytta?
För att dessa grönsaker ska behålla sin naturliga friskhet behandlas de med kemikalier under tillverkningsprocessen. På grund av behandlingen har de förlorat det mesta av sitt näringsvärde innan de hamnar på butikshyllorna. Majoriteten av den ursprungliga näringen som fanns hos grönsakerna är vattenlöslig och förloras under desinficeringen och vattensköljningen. I bästa fall är det som finns kvar helt enkelt bara fibrer.

SoraNews24

yasai

With a wealth of health information at our fingertips, most of us try to take good care of our bodies, getting our five fruit and veg a day and enjoying coffee and alcohol in moderation. It’s not always easy to maintain a healthy lifestyle while holding down a job or taking care of a family, though, so foodstuffs like pre-cut vegetables or ready-made side dishes often find their way into our fridges. But despite carrying a healthy image, are the ready-to-eat vegetables and ready meals found at your local convenience store really as nutritional as they’re thought to be?

If Japanese food specialist Kiyotaka Minami’s latest book “The 19 Food Habits that are Bad for the Body” is to be believed, these pre-packed time-saving gems could actually be doing our bodies more harm than good.

View original post 339 fler ord

Advertisements