Hela dagen har jag sett de lila vinbladen

falla i vattnet.

Och nu i månskenet faller de fortfarande

men varje blad är kantat med silver.

(Amy Lowell 1874-1925)

—–

Att vara riktigt upptagen av vad som passar dig skulle göra att du alls icke räckte till att vara upptagen av vad som icke passar dig. Och detta är just den sanna tillräckligheten.

(Vilhelm Ekelund)

—–

Ur Litteraturutredningen: En sämre läsförmåga påverkar det abstrakta tänkandet och därmed blir en rad skolämnen lidande. Det gäller även ämnen som matematik och naturvetenskap. Det innebär också att tusentals barn efter nio år i grundskola fortfarande saknar grundläggande färdigheter för att fullt ut kunna delta i samhällslivet och göra sin röst hörd.

—–

Det totala misslyckandet: USA:s ”befrielsekrig” i Irak. När nu USA lämnat Irak söker sig genast den irakiska regimen mot Ryssland och Iran. Tala om fiasko!

—–

Muammar Gaddafi omgav sig som bekant ständigt med vackra uniformsklädda kvinnliga livvakter. Nu har reportern i Le Monde, Annich Cojean, samlat vittnesmål från de kvinnor som omgav Gaddafi. Kontentan av dessa vittnesmål är att dessa kvinnor av Gaddafi regelbundet blivit våldtagna, misshandlade och utsatta för de värsta former av sexuell förnedring. Gaddafi krävde ofta och fick sex med fruar och döttrar till flera afrikanska statschefer. Dessa kvinnor belönade han med pengar och lyxiga juveler.

——

De som uttrycker sympatier för islam borde tvingas att läsa Salman Rushdies memoarer ”Joseph Anton” som just utkommit i svensk översättning.

—–

”Jag är livrädd för att Obama inte ska bli omvald. Inte för att han gjort ett speciellt bra jobb, vilket delvis beror på att han lamslagits av partipolitiken. Men alternativet med Mitt Romney som president vore en mardröm. Amerika och världen skulle gå tillbaka till en mycket mörk tid med en hyperreligiös duo i ledningen”. (Caitlin Kelly, amerikansk/kanadensisk författare och journalist)

—–

Vetenskapen bygger på bevis-resonemang och upprepbara objektiva tester. Religioner är baserade på ”tro” som stöds av obevisbar ”tro”.

—–

Republikanerna i USA använder ibland det värsta tillhygge de kan uppbåda när det gäller att kritisera och förringa Obama. De utslungar då en anklagelse mot honom att han skulle vara ateist. Som grund för denna anklagelse tar de det faktum att under Obamas tid i Vita Huset har de tidigare hållna evangeliska bönemötena uteblivit. Nu är nog inte Barack Obama någon uttalad ateist, snarare religiöst ointresserad.

—–

Sossarna ska skapa ”riktiga” jobb genom att förvandla det förkättrade Fas 3 till ett särskilt anställningsstöd där arbetsgivare som anställer Fas 3-personer, får 85 procent av lönen täckt av statligt bidrag. Men det stora och helt överskuggande problemet om hur nya jobb ska skapas, har inte heller S något bra svar på. Bara en framvällande ordmassa parad med önsketänkande ger inga nya jobb. Samtidigt fortsätter importen av ”icke arbetande” som om ingenting hade hänt.

Annonser