Projekt

Lyssna en stund på dem som ropar ”måste”.

Avbryt dem sedan.

Lyssna en stund på dem som ropar ”ingen måste”.

Avbryt dem sedan.

Stå en stund på det som är ”botten i alla”.

Fall i det bottenlösa.

(Werner Aspenström)

—-

Den lättkränkta Bella Stenberg i G-P ondgör sig över att Bruce Springsteen fick så mycket utrymme i media under förra veckoslutet i Göteborg. Världsstjärnorna Madonna och Rihanna fick inte ens tiondelen av det spaltutrymme som tilldelades Springsteen. Var det för att de var kvinnor undrar Bella Stenberg. Nja, riktigt så enkelt var det nog inte. Madonnas framträdande var enligt samstämmiga recensenter högst mediokert och Rihannas närmast kaosartat, möjligen beroende på droger. Enligt de flesta recensenter var Springsteens båda framträdande av yttersta världsklass, vilket delvis kanske kan förklara medias välvilliga inställning.

Tänk vilket litet helvete att som Bella Stenberg ständigt behöva klafsa omkring i kränkthetens sura träsk.

—-

Robert Fisk skriver i The Independent: Det har aldrig funnits något krig med sådan feghet, så låg moral, sådan falsk retorik och sådan offentlig förnedring som i den syriska tragedin. Lögnernas mångfald och förljugenheten från våra ledare för tankarna till en ond pantomin. Obama och fru Clinton går här hand i hand med diktaturstaterna Saudiarabien och Qatar för att införa ”demokrati” i Syrien. Hur gick det med USA:s införande av demokrati i Irak? Senast för någon vecka sedan var där 29 sprängdåd som dödade 111 civila och skadade ytterligare 235.

—-

Tanken, som ibland framförs, att kapitalismen kan reformeras är helt enkelt en önskedröm. Dess ”aldrig nog”-syndrom gör det till en omöjlighet. Men däri ligger också även fröet till dess egen kollaps och undergång.

—-

Att vara människa är att vara medveten om tidens gång. Inget annat begrepp ligger närmare kärnan i vårt medvetande.

—-

Gore Vidal avled i veckan 86 år gammal. En sanningssägare i det förljugna USA kan man kanske kalla honom och som sådan avskydd av etablissemanget.

Vi måste sluta med att gå runt och babbla om att USA är den största demokratin i världen, när vi inte ens är en demokrati. Vi är en slags militariserad republik. (Gore Vidal)

Annonser