November ger oss stillhet,  de mörka fälten,

ljuden från jorden som andas långsammare,

himlar av smutsiga lysande vattenfärger.

(Gunnar Strandberg)

—-

Pennan är handens tunga – en tyst vårdare av ord för ögat.

(Henry Ward Beecher)

—-

Vi kan vara kunniga med andra människors kunskap, men vi kan inte vara kloka med andra människors visdom.

(Montaigne)

—-

Israels barn vandrade i 40 år genom öknen innan Gud visade dem till en plats – den enda platsen i Mellanöstern där det inte finns någon olja.

—-

Fotografen Annie Leibovitz har tagit ett antal foton från kända personers hemmiljö. Hon visar bl a ett foto taget i Virginia Woolfs sovrum. Anmärkningsvärt är i vilken otroligt smal säng Woolf sov i.

—-

Om det finns en Gud så övergår han/hon/den på alla sätt vårt förstånd.

—-

Zlatan Ibrahimovic´läser aldrig några böcker, säger han i en intervju. Däremot har han inget emot att andra läser böcker, inte minst då hans egen nyss utkomna.

—-

Om rikedom var det oundvikliga resultatet av hårt arbete och företagsamhet, så skulle varje kvinna i Afrika var miljonär.

De som blivit rika genom affärer eller penningtransaktioner tror och anser att de blivit rika genom skicklighet, men det är bara en illusion som är djupt rotad i denna kultur. Sanningen är att de i de flesta fall blivit rika genom att ha haft tur.

Toppbefattningar nås oftast genom att tillämpa bluff, skitsnack och mobbning. Psykopati är också en ofta underskattad egenskap i detta sammanhang. Om man har psykopatiska anlag och är född i en välbärgad familj, kommer man så småningom att hamna på Handelshögskolan. Det är denna art av människor som idag sitter i ledande befattningar inom företag, banker och det allmänna, och det är dessa som helt ogenerat tillägnar sig fantasilöner, miljonbonusar och orimliga pensioner. Och de skäms inte det ringaste över detta, tvärtom.

Det är personer med liknande psykopatbetende som ligger bakom mycket av den internationella skuldkrisen, eller moralkollapsen som Bodil Malmsten kallar det.

—-

Många tror att politiker och byråkrater sitter inne med lösningar till framtida problem. Har man någon gång haft tillfälle att komma politiker inpå livet, så upplever man nästan genast en stor besvikelse över hur fåkunniga dessa visar sig vara.

—-

”En orgie i romantik och sadistiskt kvinnovåld” skriver SvD om den nya Twilightfilmen, Breaking Dawn del 1. Så bra då att man sänkte åldersgränsen till elva år. Så blir det när penninggirigheten styr över moralen.

—-

Bodil Malmsten: Ett tv-program läggs ned för att publiken sviker. Tittaren har inga plikter mot skitprogram, det är skitprogramproducenten som sviker, vinstmarginalmässigt och moraliskt. Svika, svek, svikare, så tungt skuldbelastade ord och så fel placerade.

Annonser