I begynnelsen fanns Big Bang. I rymdens utkanter finns fortfarande Big Bang. Expansionen av universum fortsätter, ingen vet hur länge.  Detta är det enda kända universum. Allt talar för att det finns oändligt många, ännu okända, universum och som är både mindre och större än vårt eget och som snuddar vid varandra som såpbubblor. Varje människa bär inom sig små spår av Big Bang.

När kroppen är i fullständig balans, både i inre och yttre avseende, mår du bra. Avspänd, lugn, rofylld. Ditt inre universum är lika fantastiskt, lika obegripligt som det yttre. Varje cell i kroppen har ett minne av det ursprungliga Big Bang. Det är därifrån ditt innersta jag ytterst härstammar.  Big Bang, den enorma explosionen, förklarar varför du blev född. Vi har alla en gemensam förfader: Big Bang.

Men fortfarande tycker jag att frågan om vad som fanns före Big Bang är obesvarad. Svaret som ofta ges, att det fanns ”ingenting”, tycker jag andas mer filosofi än naturvetenskaplig fakta. ”Det vi vet är ändligt, det vi inte vet är oändligt” skrev TH Huxley.

Annonser