Lyssnade i veckan på en inspelning gjord i Visby Domkyrka med Ola Höglund på orgel och Arne Domnerus på klarinett. Vilka fantastiska musiker! Tyvärr finns de inte med oss längre.

En annan musikalisk upplevelse de senaste dagarna har varit Max Bruch och hans långsamma sats i Violinkonsert nr 1 op 26. Kanske något av de vackraste stycken som någonsin komponerats för violin.

I den sakrala musiken finns en nästan outsinlig skatt att ösa ur. Man behöver inte vara religiös för att uppskatta eller kunna tillägna sig denna musik. Senast har jag lyssnat på Gregori Allegris Miserere, ett enastående körverk med meditativa drag. Kanske är höjdpunkten ändå inom den sakrala musiken Schuberts otroligt vackra Ave Maria.

Alla känslor kan ej verbaliseras, här kommer musiken in. Att var morgon inleda dagen med P2 i radion, först Auora följd av Önska i P2, är en lisa för både kropp och själ. Tänk på att kropp och själ hänger intimt ihop, dvs man mår bra både till kropp och själ efter dessa musikaliska timmar. Samtidigt som man sluppit allt nyhetstuggande och substanslöst prat från övriga kanaler.

Annonser